• English
  • Nederlands
  • Deutsch
Paul van Wierst
Blaadjes ... en nog veel meer buitengewoons

Voorstellen:

Paul van Wierst Hermetic Order of the Temple of StarlightMijn eerste jaren heb ik doorgebracht in Indonesië, waar ik ook geboren ben. Hier maakte ik kennis met de magie dat mijn jeugd omringde en het hele leven doordrong. Later in Holland stond de magie verder weg dank zij de Hollandse nuchtere verstandelijkheid. Pas na diensttijd en de Rietveld Academie kon ik de toentertijd schaarse boeken kopen over esoterische onderwerpen. Zonder begeleiding ontaardde dat in een eclectische zoektocht en las ik alles waar ik de hand op kon leggen. Hierdoor is mijn kennis van de "esoterische" wereld erg uitgebreid.

Praktisch was ik bezig met amuletten en talismans ook al omdat de creatieve kant ervan mij bijzonder aantrok.
Ik heb toen wel overwogen lid te worden van de Rozenkruisers, maar de proeflessen spraken mij niet zo aan en ik ben ook niet zo'n groepsmens, dus liet ik dat voor wat het was.

Ook heb ik me heel kort bezig gehouden met praktische Alchemie, maar vanwege de hoge kosten van materiaal – en breekbaarheid ervan! - was dat een zeer kort leven  beschoren. Verder heb ik een dikke tien jaar les gegeven in Astrologie en Tarot.

Samen met Jack van Eijk heb ik een min of meer esoterisch tijdschriftje gemaakt. Via de diverse workshops van Dolores  kwam ik in aanraking met diverse andere mensen met dezelfde interesses. Met een aantal van deze mensen heb ik jaren ritueleel werk gedaan.

Hierdoor kon ik ook medewerken aan een aantal meerdaagse workshops in Engeland en Wales, dat varieerde van het schrijven van rituelen tot het geven van magisch-creatieve workshops.

Paul van Wierst

Social