De lastercampagne tegen de Temple of Starlight en Ina Cüsters-van Bergen. Stalking

Temple of Starlight: wie zit er achter SterzoekerMet de komst van het internet zijn er hele leuke communicatie-mogelijkheden ontstaan. Maar die sociale media hebben ook een keerzijde: er ontstaat een circuit van roddels dat gaan rondzingen en een eigen dynamiek creëert. Gesproken roddels verdwijnen sneller dan digitale. En in de digitale wereld ontstaan roddelcircuits die - als je niet uitkijkt - werken als een negatieve draaikolk. Wanneer je er per ongeluk in terecht komt, loop je het risico erin meegezogen te worden.

Als moderne spirituele organisatie bewegen wij ons op het internet en staan wij bloot aan dezelfde krachten die in de maatschappij heersen.

Wie op het internet naar de Hermetic Order of the Temple of Starlight zoekt komt onvermijdelijk tegen: de blogs zijn sinds 2009 aktief. Ze zijn in handen van hetzelfde kleine groepje mensen die tot doel hebben de Hermetic Order of the Temple of Starlight in discrediet te brengen. Het gedrag dat de schrijvers van de beide blogs vertonen heet Stalking. Stalking komt tegenwoordig helaas ook voor op het internet.

Dit is de definitie die Wikipedia geeft over wat stalking is:

 

De stalker

"Er zijn verschillende typen stalking, maar in de meest voorkomende soort zijn de daders uit op wraak. Vaak wil de stalker het slachtoffer in zijn greep houden door het slachtoffer te bespieden of voortdurend angst aan te jagen. Dit komt vooral voor na een afgebroken relatie. Meestal zijn stalkers psychisch of emotioneel labiele mensen, waarbij vaak een psychische stoornis of dwangmatig handelen in het spel is. Een stalker kan zich een liefdesrelatie inbeelden, of kan een liefdesrelatie met zijn of haar slachtoffer achter de rug hebben. In dit laatste geval is het vaak de laatste die de relatie heeft verbroken, wat de stalker niet kan verwerken. Bekende personen worden soms het slachtoffer van stalkende 'fans'."

Stalken kan dan ontstaan uit jaloezie, vanuit het onvermogen om zelf een vergelijkbare prestatie neer te zetten.  Stalking op via het internet heet Cyberstalking. Kenmerkend voor Cyberstalking is:
 

"Bekende truc van internetstalker: maakt het slachtoffer verwijten waar iedereen afkeurend op zal reageren
Een cyberstalker speurt naar informatie over de perso(o)n(en) die hij stalkt en slaat alles op. Uitspraken of uitlatingen van de te stalken persoon die hem/haar minder goed uit de verf doen komen, worden gebruikt en uitvergroot om de boodschap aan de buitenwereld af te geven: kijk, ik heb gelijk, want deze persoon deugt niet, heeft dit gedaan en dat gezegd enzovoorts. Dat hierbij een beetje teveel fantasie wordt gebruikt en verkeerd knip en plakwerk deert de stalker niet. Een stalker probeert zijn omgeving te beïnvloeden en mee te krijgen in de laster en insinuaties en speelt de verstandige en ‘slimme’ persoon".
 
 

De stalkende blogs

De stalkende blogs lijken druk bezocht te worden, in werkelijkheid is dat schijn: slechts een klein vast clubje mensen schrijft hier. Onder verschillende nicknames en door middel van veel anonieme bijdragen schrijft men reeksen van negatieve fantasie-verhalen en voorziet men deze onderling van commentaar.

Wie zitten er achter deze blogs? Wij hebben ons dit ook afgevraagd. Maar de essentie is: dat is volkomen onbelangrijk! Het effect dat dit blog heeft op het werk van de Hermetic Order of the Temple of Starlight is niet meer dan een vervelende, niet ter zake doende ruis. Het werk binnen de Hermetic Order of the Temple of Starlight is en blijft dynamisch, inspirerend, verbindend, magisch, spiritueel, en ingebed in de internationale gemeenschap van de Westerse Mysterietraditie.

We nodigen jou als lezer uit om contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt over zaken die over ons op het internet geschreven worden. Geef geen energie aan de negatieve energie van die blogs. Ga zeker niet bij de stalkers vragen of hun beweringen waar zijn, laat staan dat je in discussie gaat met hen. Hun enige doel is jou in hun negative kolk mee te trekken. Wees vooral kritisch, maar stel je vragen over ons rechtstreeks aan ons: praat MET ons . Je kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor alle andere vragen die over de Hermetic Order of the Temple of Starlight gaan.

In de komende tijd zullen we zo nu en dan wat uitspraken die over ons op het internet staan in het licht plaatsen: ter lering ende vermaeck 

Ina Custers van Bergen